Založ si blog

Viedenské nepokoje trvajú už päť dní. Aj včera došlo k násilnostiam pri demonštráciách.

Kancelár Sebastian Kurz vyhlasuje „nulovú toleranciu“. „Je potrebné chrániť demokraciu a právny štát a to všetkými prostriedkami“, povedal doslova. Snáď nie je neskoro ….

Z článku v Kronen Zeitung:

„Rakúsky spolkový kancelár preto poveril zodpovedné ministrov, aby prijali tieto opatrenia:   Vyšetrovanie proti „mužom v pozadí“ .Dôraz je kladený na podnecovateľa násilných nepokojov. Federálna kriminálna polícia má začať vyšetrovanie. Minister vnútra Karl Nehammer tiež poveril Štátny úrad pre ochranu ústavy a boj proti terorizmu vo Viedni, aby rokoval so zástupcami príslušných tureckých združení. K tomu už došlo.

Zvýšená prítomnosť polície. Na kritických miestach vo Viedni aj v ďalších mestách bude zvýšená policajná prítomnosť. V prípade potreby bude teda možné okamžite podniknúť náležité kroky. „Polícia v našej krajine ochraňuje základné práva a právo na slobodu a bude pri násilných nepokojoch a porušovaniach  zákona rokovať so všetkými dôsledkami,“ hovorí minister vnútra.

Rozhovor s tureckým veľvyslancom .„Sme veľmi znepokojení násilnými nepokojmi za posledných niekoľko dní, ktoré sú úplne neprijateľné a nemožno ich tolerovať,“ uviedol minister zahraničia Alexander Schallenberg. V pondelok by sa preto mala uskutočniť konverzácia medzi zodpovednými ministrami a tureckým veľvyslancom Ozan Ceyhun na rakúskom ministerstve zahraničia. Ten bude zodpovedný za uplatňovanie deeskalačního vplyvu.

Dokumentačné centrum začína pracovať. V lete začne fungovať dokumentačné centrum pre nábožensky motivovaný politický extrémizmus. „To je vedecké skúmanie sietí, ktoré sú živnou pôdou extrémistickej ideológie politického islamu,“ uviedla ministerka pre integráciu Susanne Raab.

Rozhovory s mestom Viedeň .Sám Kurz chce tiež viesť rozhovory s mestom Viedeň – aby zhodnotil, aký prínos môže mesto priniesť, uviedlo vyhlásenie krone.at. „Hlboko odmietame násilie a v našom meste nemá čo robiť! Udalosti ako tieto vo štvrti Favoriten sú neprijateľné a nebudú tolerované,“ uviedol na Twitteri starosta Michael Ludwig.

Štyri demonštrácie za štyri dni. Je zrejmé, že čas plynie: v sobotu popoludní prebehla štvrtá demonštrácie počas štyroch dní – prívrženci tureckej strany zakaždým protesty narušovali. Polícia bola opäť vo vysokej pohotovosti. „Keď lietajú dlažobné kocky na policajtov, je prekročená červená čiara.“ Budeme rokovať s patričnou tvrdosťou a dôslednosťou voči týmto skupinám. Konflikt zo zahraničia sa nesmie riešiť vo Viedni, „uviedol šéf viedenskej polície Gerhard Pürstl.

Hofer a Nepp požadujú zákaz „demonštrácií cudzincov“. Vodca FPÖ Norbert Hofer a vodca strany Viedenskej strany Slobody Dominik Nepp požiadali ministra vnútra, aby konal kvôli nepokojom. Nepp v sobotu požiadal o zákaz „demonštrácií cudzincov“. Hofer chce „zníženie sociálnych dávok pre demo-kraválistov“. „

Rakúsko teda chápe, odkiaľ vietor násilie veje, zdá sa. Predvoláva tureckého veľvyslanca. Zákaz demonštrácií „cudzincov“ je však problematický – sú to napospol rakúski občania … a ak by nesmeli demonštrovať, je to obmedzenie ich základných práv. Skôr by sa malo zabezpečiť, aby demonštrácie neboli posledné zúfalú možnosťou, ako upozorniť na tureckej agresie. Čaká nás horúce leto.

PS: Odkaz pre debilných vítačov, neomarxistov a slniečkárov na Slovensku . Viedeň je len 60 km od Bratislavy , už vám to dochádza kreténi ?

Bude Francúzsko prvá krajina EÚ ako islamský kalifát ? Čaká to aj nás pri vláde liberálnych extrémistov ?

03.08.2020

France Stratégie, skupina napojená na úrad francúzskeho premiéra, zverejnila údaje ukazujúce nárast počtu detí neeurópskych migrantov vo francúzskych mestských oblastiach. V okolí Paríža bol zaznamenaný nárast zo 6,5 % v roku 1968 na 36,6 % v roku 2015. Skupina zverejnila čísla v interaktívnej podobe(1) na svojej webstránke. Čísla ukazujú rôzne faktory, vrátane [...]

Šokujúca reportáž tureckej štátnej televízie o odoberaní adenochrómu malým deťom, ktorý slúži pre globálnu elitu ako elixír mladosti

03.08.2020

Adenochróm je substancia (hormón) odoberaná počas mučenia ľudí a je všeobecne známa vo vysokých kruhoch a skupinách, ktoré mnohí poznajú pod označením globálny kriminálny Syndikát. Informácie odvysielané v reportáži sú pre niektorých novinárov médií hlavného prúdu natoľko bizarné, že nie sú schopní informácie analyzovať a informovať verejnosť v takom [...]

Liberálne (neomarxistické) šialenstvo 3, alebo likvidácia bielej rasy napreduje a zrýchľuje . Toto chceme aj u nás ?

01.08.2020

NEMECKO – Polícia by nemala zasahovať proti radiacimi utečencom, žiada predné politička nemeckej sociálnej demokracie. https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2020/dreyer-irritiert-mit-aussage-ueber-gewaltexzesse-in-innenstaedten/ ŚPANIELSKO – Vatikán vyzýva k „hromadnej regularizácie“ nelegálnych migrantov v Španielsku. Vatikán chce, aby [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 111597x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie